Putini uue ametiaja taga paistab 2024. aasta vari (4)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin seiras möödunud reedel punaarmee aastapäeval Kremlis pidulikul autasude jagamise tseremoonial väeosa lipule kinnitatud ordenit.
President Vladimir Putin seiras möödunud reedel punaarmee aastapäeval Kremlis pidulikul autasude jagamise tseremoonial väeosa lipule kinnitatud ordenit. Foto: Mihhail Metzel / TASS /Scanpix

Tuleval kuul Venemaal toimuvate presidendivalimiste tulemus ei paku õieti kellelegi huvi, kuna on üsna kindel, et Vladimir Putin jätkab ametis, rohkem arutletakse aga selle üle, kas Putin astub seejärel kuue aasta jooksul samme oma võimuloleku pikendamiseks. Enamik eksperte usub, et ta teeb seda.

Moskvas jaanuari algul toimunud traditsioonilisel Gaidari foorumil (Venemaa pealinna aasta tähtsaim poliitika- ja majandustegelaste kogunemine, mis on saanud nime Venemaa reformaatorist peaministri Jegor Gaidari järgi – J. P.) olid politoloogid üsna ühel meelel selles, et Putin jääb võimule ka pärast oma uue, juba neljanda presidendiameti lõppu 2024. aastal.

«Putinist saab lame duck alles siis, kui ta seda ise tahab,» ütles Carnegie keskuse ekspert Andrei Kolesnikov. Lame duck’iks nimetatakse poliitikas riigijuhti, kelle lahkumine ametist on ette teada ning kelle poliitiline mõju on seetõttu kõvasti nõrgenenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles