Meedia: Paapua Uus-Guineas nõudis maavärin 30 inimelu (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval Paapua Uus-Guinea keskosa raputanud maavärin tõi mõnel pool kaasa ka maalihkeid.
Esmaspäeval Paapua Uus-Guinea keskosa raputanud maavärin tõi mõnel pool kaasa ka maalihkeid. Foto: Reuters/ScanPix

Paapua Uus-Guinea

Paapua Uus-Guinea mägist sisemaad raputanud võimas maavärin on nõudnud arvatavasti üle 30 inimelu, vahendas kohalik meedia provintsiametnike sõnu.

Esmaspäeva varahommikul (Eesti aeg pühapäeva õhtul) aset leidnud maavärina, mille võimsuseks mõõdeti 7,5 magnituudi, kolle asus umbes 89 kilomeetri kaugusel Enga provintsis asuvast Porgerast edelas 35 kilomeetri sügavusel. Järgnesid kaks võimsat järeltõuget magnituudiga 6,0 ja 6,3.

Telefoniliinid on piirkonnas valdavalt katkenud ning ajaleht PNG Post Courier teatas viitega Hela provintsiametnikule Willam Bandole, et maavärin on nõudnud inimelusid.

Courieri teatel suri Lõuna mägismaa pealinnas Mendis vähemalt 13 inimest, veel 18 jättis usutavasti elu lähedal asuvas Kutubus ja Bosaves. Maavärinas sai vigastada üle 300 inimese, edastas leht.

AFP-l ei ole õnnestunud hukkunute arvu kinnitada

Teateid on tulnud ka maalihetest ja vajumislehtritest ning kahjust omandile.

Valitsuse hindamismeeskond peaks lendama piirkonda teisipäeval, et saada parem ülevaade maavärina mõjust, ütles valitsuse sekretär Isaac Lupari avalduses. "Informatsiooni jagatakse jooksvalt vastavalt sellele, kuidas see laekub hindamismeeskondadelt piirkonnas."

Valitsuse teatel on piirkonda teenuseid ja taristut taastama saadetud sõjavägi.

Paapua Uus-Guineas on maavärinad tavalised, sest riik asub seismiliselt aktiivsel niinimetatud Vaikse ookeani tuleringil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles