USA Põhja-Korea esidiplomaat paneb ameti maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Põhja-Korea suhete eriesindaja Joseph Yun.
USA Põhja-Korea suhete eriesindaja Joseph Yun. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea suunal leebemat poliitikat hoidnud USA esidiplomaat Joseph Yun teatas, et paneb selle nädala lõpus ameti maha.

Varastes kuuekümnendates Yun teatas: «Pensionile minek oli sel korral täielikult minu otsus». Välisminister Rex Tillerson sõnas, et lepib kahetsusega diplomaadi erruminekuga.

USA välisministeeriumi kõnesiku teatel loobub Yun ametist isiklikel põhjustel.

«Mei on kahju näha teda ametist lahkumas, kuid diplomaatilised püüded Põhja-Koreaga jätkuvad vastavalt meie maksimaalse surve strateegiale Põhja-Korea isoleerimiseks, kuni nad nõustuvad alustama usaldusväärseid läbirääkimisi Korea poolsaare tuumavabaks muutmiseks,» lisas kõneisik.

Yuni ootamatu lahkumine tõstatab küsimusi Donald Trumpi administratsiooni Põhja-Korea poliitika osas, kuna veterandiplomaat oli tugevalt Põhja-Koreaga dialoogi pooldaja.

Lisaks sellele ei ole Ühendriigid veel kinnitanud ametisse ka Ida-Aasia ja Vaikse Ookeani piirkonna esindajat ega Lõuna-Korea suursaadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles