Galerii: Ukraina parlamendi ees läks kähmluseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiievis tekkis täna hommikul kähmlus korrakaitsejõudude ja Ukraina parlamendihoone ees telklaagri püstipannud Mihheil Saakašvili toetajate vahel,  kokkupõrgetes sai viga kaheksa politseinikku, kinni peeti üheksa inimest. Kiievi politseiülema Andri Krištšenko sõnul on praeguseks olukord rahunenud.

«Ma ei saa neid inimesi nimetada meeleavaldajateks või protestijateks. Need olid provokaatorid. Praeguse seisuga, kõik algas nende nõudega, et ülemraada juht nende juurde välja tuleks, siis üritasid nad ülemraadasse tungida, põletasid rehve. Politseinikud takistasid seda, seejuures sai kokkupõrkes kannatada kaheksa politseinikku. Ühel on rangluumurd, teisi vigastusi praegu hinnatakse... Pidasime kinni üheksa inimest, langetame õigusliku otsuse, hindame nende tegevust,» ütles Krištšenko teleusutluses.

Kui kinnipeetute tegevus kvalifitseerub politsei ründamiseks või vastupanuks, hinnatakse nende tegevust halduskoodeksi alusel, lisas ta.

Asesiseminister Zorjan Škirjak teatas kümnest kannatada saanud politseinikust, politsei pressiesindaja Jaroslav Trakalo aga üheteistkümnest.

Endise Gruusia presidendi ja Odessa kuberneri Saakašvili riiki sisenemise keeld kehtib 2021. aasta 13. veebruarini.

Kiiev süüdistab hetkel Hollandis viibivat Saakašvilit katses korraldada riigipööre, mida toetas endine Ukraina president Viktor Janukovõtš.

Gruusia valitsus on kuulutanud Saakašvili tagaotsitavaks süüdistatuna mitmes kuriteos. Ekspresidendi väitel on kõik süüdistused poliitiliselt motiveeritud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles