Trump süüdistas Venemaad Põhja-Korea aitamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/ CNP/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Eilsel pressikonverentsil hurjutas Ameerika Ühendriikide riigipea Donald Trump Venemaad, kuna tema sõnul aitab Kreml Põhja-Koread sanktsioonidest kõrvale hiilida.

Küsimusele, kuidas suhtuda teadetesse, et Pyongyang võib olla valmis USAga läbirääkimisi alustama, vastas Trump, et samal ajal kui Peking pingutab Põhja-Korea survestamise nimel, saadab Venemaa riiki seda, mille Hiina sealt välja viib.

Kommentaarid paistavad kinnitavad ammust kahtlust, et Venemaa ei ole hoolimata rahvusvahelistest sanktsioonidest Kim Jong-uni režiimiga ärisidemeid kahtkestanud.

«On vähemalt mingil määral tõendeid, et Venemaa müüb nende poolt allkirjastatud ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioone rikkudes Põhja-Koreale naftat. Väljakutse on selles, et teada saada, kas seda tehakse Putini valitsuse korraldusel või on see Kaug-Ida ettevõtjate algatus, kes sealt tulu hankimise võimalust haistavad,» sõnas Washingtoni mõttekoja Center for the National Interest juhataja Harry Kazianis.

«Hea uudis on see, et Moskva ei suudaks kunagi täita seda tühimikku, mida Hiina sanktsioonide tõttu neile nafta ja loodusressursside vallas tekitab,» lisas ta.

Kuigi sel kuul teatas Venemaa suursaadik Põhja-Koreas Aleksander Matsegora, et riik on alustanud sanktsioonide tõttu kümnete tuhandete põhjakorealastest tööliste välja saatmist, ilmnesid samal ajal ka teated, et Venemaa kaubalaevad võivad transportida Põhja-Koreale naftat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles