Venemaa räige poliitkultuur: Sobtšak virutas Žirinovskile näkku klaasi vett ja sai ropu sõimu osaliseks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Sobtšak.
Ksenija Sobtšak. Foto: VASILY MAXIMOV/AFP/Scanpix

Venemaa telekanalis Rossija 1 toimunud teledebatt kiskus inetuks. Olukord päädis sellega, et Vladimir Žirinovski solvanguid taluma pidanud Ksenija Sobtšak viskas otse-eetris Žirinovskile klaasitäie vett näkku. 

Poliitikute omavaheline arveteklaarimine leidis aset ajal, mil kandidaat Sergei Baburin parasjagu kõnet pidas. Žirinovski segas kõnele vahele. Selle peale kutsus Sobtšak teda korrale ning Žirinovski nimetas naiskandidaati rumalaks.

Vladimir Žirinovski.
Vladimir Žirinovski. Foto: Anna Isakova/Anna Isakova/TASS/Scanpix

«Pole vaja tänavalt basaarist tüdrukuid siia tuua. Dom-2 on liiderlik. Pane suu kinni,» ütles Žirinovski Sobtšakile, viidates telesaatele, mida naine juhtis.  Sobtšak vastas omakorda: «Dom-2 osalejad käituvad sinust väärikamalt.»

Sõnasõda jätkus ja lõpuks otsustas Sobtšak Žirinovskile klaasitäie vett peale kallata. «Talitse end, ma kasutan sinu enda meetodeid,» ütles naine. Selle peale kostitas Žirinovski Sobtšaki otse-eetris ropu sõimuga ja ütles: «Räpane saast, vastik eit, igavene l*ts.»

Täna toimunud debatist pole peale inetu intsidendi kuigi palju meedias kuulda olnud. Venemaa idaosa elanikud nägid seda otsepildis, aga Moskva vaatajateni pidi see jõudma täna õhtul kell 23. Pärast koledat vahejuhtumit saade katkestati ja see lükati edasi. 

Tegu polnud aga esimese korraga, mil Žirinovski veesõjas osaline on ja eetris olles ülemäära erutub. 1995. aastal tühjendas ta teledebati ajal oma veeklaasi Boriss Nemtsovi suunas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles