USA vabariiklane: juudid oleks relvade abil holokaustist pääsenud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklane Don Young.
Vabariiklane Don Young. Foto: TNS/Anchorage Daily News/Sipa US/Scanpix

USA vabariiklasest Alaska osariigi kongresmen Don Young viitas, et holokausti käigus surma saanud juudid oleksid suutnud end relvade abil päästa, vahendab Independent.

Young vaidles parasjagu karmimate relvaseaduste vastu, mis tema hinnangul vähendaks ameeriklaste turvalisust. «Kui mitu miljonit inimest lasti maha ja tapeti seetõttu, et nad olid relvastamata? Venemaal 50 miljonit,» sõnas kongresmen Alaska osariigis esinedes.

Rahvusliku Tulirelvade Assotsiatsiooni (NRA) liige Young küsis ka: «Kui mitu juuti aeti sellepärast ahju, et neil polnud relvi?»

Salvestise edastas meediale tema demokraadist vastane Dimitri Shein, kes loodab sel aastal toimuvatel valimistel Youngi võita. Youngi sõnavõttu on nimetatud solvavaks ja kaastundetuks.

Ben Carson.
Ben Carson. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Young pole esimene vabariiklane, kes on väitnud, et Saksamaal natside võimu ajal elanud inimesed oleks relvi omades kergemalt pääsenud. 2015. aastal nimetas endine presidendikandidaat Ben Carson Saksamaad riigiks, kus inimestelt võeti enne türannia algust relvad ära.

Toona küsis CNNi reporter: «Mida te öelda üritate? Kas relvad oleks Saksamaal holokausti ära hoidnud?»

Selle peale vastas Carson: «See oli vaid üks riikidest, mille ma nimetasin. Oli mitmeid riike, kus valitses türann ja enne võimule tõusmist võtsid nad rahvalt relvad ära.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles