Austria võib tühistada peatse suitsetamiskeelu toitlustuskohtades (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige sagedasem kopsuvähi põhjus on suitsetamine.
Kõige sagedasem kopsuvähi põhjus on suitsetamine. Illustratsioon: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson

Austria võimukoalitsiooni parlamendisaadikud esitasid kolmapäeval seaduseelnõu, mis võimaldaks jätkata suitsetamist baarides ja restoranides, seda hoolimata avalikkuse vastuseisust.

Seadus tühistaks 1. mail jõustuva keelu.

Paremäärmuslik Vabaduspartei (FPÖ) nõudis keelust loobumist ühe tingimusena paremtsentristliku Rahvaparteiga (ÖVP) võimukoalitsiooni loomiseks.

Austria tervishoiuliit on kogunud juba 420 000 toetusallkirja petitsioonile, milles kutsutakse keeldu mitte tühistama.

Kantsler Sebastian Kurzi ÖVP mitu prominentset liiget, nende seas endine liider Reinhold Mitterlehner on väljendanud vastuseisu keelu tühistamisele. ÖVP toetas keeldu eelmise valitsuse ametiajal.

Kuid Kurz, kes on ise mittesuitsetaja ja toetas keeldu, ütles, et teda seob koalitsioonilepe FPÖ-ga.

FPÖ liider Heinz-Christian Strache on kaitsnud oma vastuseisu keelule, öeldes, et see takistab valikuvabadust. Ta märkis, et keelu tühistamine kaitseb nii suitsetajaid, mittesuitsetajaid kui restoraniomanikke.

Austrias sureb igal aastal umbes 13 000 inimest suitsetamisega seotud põhjustel. Euroopa Liidus ollakse suitsetajate osakaalult (30 protsenti üle 15-aastastest elanikest) kolmandal kohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles