Kesk-Aafrika Vabariigis sai rünnakus surma kuus humanitaartöötajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: News Broadcast Network

Kesk-Aafrika Vabariigis (KAV) sai rünnakus surma üks ÜRO lastefondi UNICEF teenistuja ja veel viis humanitaartöötajat, teatas kolmapäeval organisatsioon.

Lastefondi Lääne- ja Kesk-Aafrika regionaaldirektor Marie-Pierre Poirier ütles, et rünnak leidis aset pühapäeval Markounda lähedal, mis on kõrvaline piirkond KAV-i loodeosas Tšaadi piiri ääres.

Poirieri sõnul oli tegemist mõttetu vägivallaga abitöötajate vastu.

"Kurvastame sügavalt ja oleme vapustatud meie kolleegide tapmisest, kelle seas oli kaks naist," ütles Poirier.

"Nad tapeti islamiliikumise Séléka endiste võitlejate poolt, kes tegutsevad regioonis," kinnitas Markunda elanik Cyrille Mbagaye uudisteagentuurile AFP telefoni teel.

Aafrika vaeseimate riikide hulka kuuluvas KAV-is vallandus kaos ja sektantlik verevalamine 2013. aasta märtsis, kui islamimässuliste ühendus Séléka kukutas kristlasest presidendi François Bozizé. Seejärel moodustasid kristlased nõndanimetatud Balaka-vastased rühmitused, viidates nimes islamivõitlejate matšeetedele. KAV-i elanikest 80 protsenti on kristlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles