Afganistanis tabati Talibani nõustanud sakslane (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani sõjaväe avalikustatud fotol on näha Talibani nõustanud meest (keskel), kes vahistati Helmandi provintsis ja on enda väitel Saksamaa kodanik.
Afganistani sõjaväe avalikustatud fotol on näha Talibani nõustanud meest (keskel), kes vahistati Helmandi provintsis ja on enda väitel Saksamaa kodanik. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Afganistanis Helmandi provintsis vahistati Saksa kodanik, kes jagas terrorirühmitusele Taliban sõjalist nõu.

«Pika habemega ja musta turbanit kandnud mees, kes nimetas end Saksa kodanikuks ja räägib saksa keelt vahistati esmaspäeval koos kolme teise arvatava Talibani liikmega Gereshki piirkonnas Helmandi provintsis,» ütles provintsi kuberneri pressiesindaja Omar Zwak.

Afganistani armee kinnitas samuti vahistamist, mis toimus riigi eriüksuste ja Afganistani õhujõudude ühisoperatsiooni käigus.

«Saksa kodanik nimetab ennast Abdul Wadoodiks ja ta toimetati Kandahari edasiseks küsitlemiseks,» seisis armee teates.

Gereshki politseijuht Ismail Khplwak ütles, et mees andis sõjalist nõu mulla Nasirile, kes on Talibani nn punase üksuse juht Helmandis.

Kui vahistatud mehe kodakondsus leiab kinnitust, oles tegu ühe harva juhtumiga, kus eurooplane on tabatud Afganistani mässuliste seast. Kuigi Talibani ridades on välismaalasi, siis läänest pärit võitlejaid on vähe ning enamik võõrvõitlejaid on pärit Pakistanist, Kesk-Aasiast või araabia maadest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles