Saksa kohus mõistis islamistist noaründaja eluks ajaks vangi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlasest noaründaja Ahmad Alhaw kohtus.
Palestiinlasest noaründaja Ahmad Alhaw kohtus. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / SCANPIX

Saksa kohus mõistis eluks ajaks vangi palestiinlasest džihadisti, kes pussitas mullu suvel Hamburgi supermarketis surnuks ühe inimese ja vigastas veel kuut.

27-aastane Ahmad Alhaw on tunnistanud end eelmise aasta juulis sooritatud mõrvas ja rünnakus süüdi.

Alhawile karistust määrates rõhutas kohtunik tema teo erilist tõsidust, mis vähendab mehe võimalusi vabaneda ennetähtaegselt.

Politseinikud Hamburgi kaubanduskeskuse juures, kus Ahmad Alhaw mullu noarünnaku korraldas.
Politseinikud Hamburgi kaubanduskeskuse juures, kus Ahmad Alhaw mullu noarünnaku korraldas. Foto: Markus Scholz/AP/Scanpix

Prokuratuuri sõnul oli rünnak motiveeritud Alhawi radikaalsetest islamistlikest vaadetest ning mees lootis märtrina surra. Süüdistajate kinnitusel oli ründaja soov tappa võimalikult palju Saksa kristlasi, et maksta kätte moslemite kannatuste eest üle maailma. 

Politsei ei leidnud tõendeid selle kohta, et Alhaw oleks olnud seotud ISISe või mõne teise äärmusrühmitusega.

Alhaw sisenes Hamburgi supermarketisse eelmise aasta 28. juulil, haaras riiulilt 20-sentimeetrise noa, võttis selle pakendist välja ja pussitas surnuks 50-aastase mehe. Seejärel jagas ta noahoope teistele inimesetele poes ja selle ees, karjudes «Allahu Akbar» («Jumal on suur»).

Poe ees sekkusid rünnakusse seitse pealtnägijat, enamik neist sisserändajad, kes peatasid Alhawi kive ja toole kasutades ning hoidsid teda politsei saabumiseni kinni.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles