Berlusconi võib tõusta tuhast

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forza Italia esinumber, 81-aastane Silvio Berlusconi, kes loodab paremtsentristliku võimuliiduga enamusvalitsust.
Forza Italia esinumber, 81-aastane Silvio Berlusconi, kes loodab paremtsentristliku võimuliiduga enamusvalitsust. Foto: Stefano Colarieti/LaPresse/Scanpix

Pühapäeval saavad Itaalia parlamendivalimistel tõenäoliselt võtmemängijateks kriminaalkaristust kandev endine peaminister, lai valik parempopuliste ja vanematekodust väljakolijatele raha lubav tagasiastunud valitsusjuht.

Lühidalt on valimiste eel olukord segane, nagu tavaks riigis, mille tüüri on alates Teisest maailmasõjast hoidnud 64 valitsust. Suurimad parteid, kes võimupirukale pretendeerivad, on paremtsentristlik Forza Italia, vasaktsentristlik Demokraatlik Partei ja parempopulistlik Viie Tähe Liikumine.

Ehkki Viie Tähe Liikumine on viimastel andmetel 28-protsendilise toetusega kõige populaarsem partei, ei piisa toetusest enamusvalitsuse moodustamiseks. Kuigi varem on erakond valimisliidu moodustamise välistanud, vihjas partei esimees Luigi Di Maio, et vajadusel võib erakond seda varianti siiski kaaluda. Samas ei ole partei andnud mingit märki, kellega oleks nad valmis võimupirukat jagama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles