Novosibirski miilits pidas kinni Vene seksisekti guru

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategija
Kurjategija Foto: Corbis / Scanpix

Novosibirski miilits pidas kinni Venemaa ühe suurima sekti Ašram Šambala liidri 41-aastase Konstantin Rudnevi, keda otsiti taga juba viis aastat.


Gazeta.ru nimetab sekti skandaalse kuulsusega ühenduseks ja selle liidrit guruks-seksmaniakiks. Sekti liikmed propageerivad nimelt seksorgiaid.

Organiseeritud kuritegevusega võitleva osakonna juhi asetäitja Igor Stepantšenko rääkis ajakirjanikele, et sekt loodi aastal 1989, vahendas RIA Novosti

Miilitsa andmetel teevad Ašram Šambalaga liituvad inimesed sekti juhtidele kingituseks oma korteri ja säästud. Pärast seda katkestavad nad ühenduse oma perekonnaga, neil pole isegi kontakttelefoni.

Miilits võttis Rudnevi kinni pärast seda, kui eriüksus oli korraldanud rünnaku Novosibirski lähedal asuvale eramule, kus asub sekti peakorter.

Stepantšenko sõnul vabastas miilits mitu inimest, kelle otsingud polnud seni tulemusi andnud. Neist üks, alaealine tüdruk, oli läinud kaduma Valgevenest.

Miilits korraldas operatsiooni Rudnevi tabamiseks pärast seda, kui selgus, et mees oli paar päeva varem saabunud Peterburist Novosibirskisse.

Konfiskeeriti 23 sülearvutit ja suures koguses tablette (oletatavalt psühhotroopseid). Rudnevi enda käest võeti ära marihuaanasigarette.

Järgmisel aastal 20-aastaseks saav sekt loodi Novosibirskis, kuid sel on osakondi paljudes Venemaa linnades.

1999. aastal kuulus Ašram Šambala sekti 10 000 inimest. Liikmete hulk aastal 2008 pole teada.

Sekt on äärmiselt salajane, sellega on raske liituda. Mõningatel andmetel otsivad sekti esindajad uusi liikmeid interneti kaudu.

Korrakaitsejõud on püüdnud meest vastutusele võtta ka 1998. ja 2004. aastal, kuid lugu kohtuni ei jõudnud.

Probleem seisneb selles, et sektandid on keeldunud tunnistamast oma vaimse õpetaja vastu ning on väitnud, et liitusid organisatsiooniga vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles