Küberrünnak Saksa valitsuse IT-võrgule kestab endiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees möödumas Saksa kaitseministeeriumi sissepääsust.
Mees möödumas Saksa kaitseministeeriumi sissepääsust. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Küberrünnak Saksa valitsuse IT-võrgu vastu kestab, teatas parlamendi luurekomisjon, jättes kinnitamata meedias levivad teated, et rünnaku taga on Vene häkkerid.

«See on tõeline küberrünnak osa vastu valitsussüsteemist. See on käimasolev protsess, jätkuv rünnak,» ütles luurekomisjoni esimees Armin Schuster, lisades, et ründajale tähtsa info andmise vältimiseks rohkem teavet praegu ei jagata.

Reutersi teatel andsid aga Saksa ametivõimud häkkeritele n-ö kontrollitud ligipääsu valitsuse võrgule, et jõuda süüdlastele jälile ja tutvuda nende meetoditega, ütles siseministeeriumi kõrge ametnik.

Asesiseminister Ole Schröder ütles ajalehele RND, et julgeolekutöötajad suutsid saada rünnaku kontrolli alla.

Majandusminister Brigitte Zypries tõrjus meedia väiteid, et rünnaku eest on vastutav Vene rühmitus APT28, mis ekspertide sõnul on seotud Moskva võimudega.

Tema sõnul oleks problemaatiline, kui selguks, et rünnaku taga on Venemaa, nagu ajakirjandus väidab. «Praegusel hetkel me ei aruta selle üle. Me ei saa praegu midagi öelda,» lisas ta siiski.

Saksa uudisteagentuur dpa teatas eile, et Vene häkkerid on imbunud Saksa välis- ja siseministeeriumi arvutivõrkudesse.

Saksa kaitseministeerium moodustas 2016. aastal küberturbe osakonna, et koordineerida reageerimist veebirünnakutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles