POSTIMEHE INTERVJUU. Vabariiklane ja demokraat lähevad baari...

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kongressi Esindajatekoja liikmed Elise Stefanik ja Anthony Brown.
USA Kongressi Esindajatekoja liikmed Elise Stefanik ja Anthony Brown. Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

USAs tuntakse anekdoote, mis algavad sõnadega: «Vabariiklane ja demokraat lähevad baari...» Tavaliselt on sellise koosluse tagajärg märkimisväärsed erimeelsused ja halenaljakas lõpplahendus. 

Vabariiklasest USA kongressi esindajatekoja liikme Elise Stefaniki (33) ja demokraadist Anthony G. Browni (56) visiit Tallinnasse ning kohtumine Postimehega möödus oluliselt üksmeelsemas meeleolus. Ka baari asemel oli kohtumispaigaks valitud hoopis restoran.

New Yorgi osariiki esindav Stefanik ja Marylandi esindaja Brown külastasid Eesti Vabariigi 100. aastapäevale eelnenud nädalal Eestit ja Lätit, heitsid pilgu peale sellele, kuidas Eesti on Ühendriikide poolt kaitseotstarbeks eraldatud raha kasutanud ning õnnitlesid kõiki kolme Balti riiki. Mõlemad poliitikud on otseselt Balti riikidele eraldatud rahadega seotud, sest kuuluvad Esindajatekoja relvajõudude komiteesse, mis kinnitab igal aastal kaitse-eelarve.

Kongressiliikmed rääkisid USA rollist maailmas, Venemaa poolsest ohust, demokraatide ja vabariiklaste suhetest, relvaprobleemist ja paljust muust. Selgus ka põhjus, miks USA Kapitooliumi politsei alatasa Stefaniki peatab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles