Pentagon plaanib novembriks sõjaväeparaadi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Pariisis paraadi jälgimas.
Donald Trump Pariisis paraadi jälgimas. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

USA riigipea Donald Trump saab oma soovi. Pentagon kinnitas, et on saanud riiklikult julgeolekunõunikult juhised veteranide päeval sõjaväeparaadi korraldamiseks.

Lisaks veteranide päevale tähistatakse 11. novembril ka saja aasta möödumist Esimese maailmasõja lõpust.

Trumpi eelarvenõuniku hinnangul läheks sõjaväeline demonstratsioon maksma 10-30 miljonit dollarit.

Trump teatas intervjuus Fox Newsile, et paraadil saab olema palju lennukite ülesõite ning pakkus välja kuupäevaks kas iseseisvuspäeva 4. juulil või veteranide päeva. Paistab, et otsustatud on viimase kasuks.

President sai mõtte paraadi korraldamiseks eelmisel aastal Pariisis Bastille`i päeva paraadi külastades. «Ma ütlen teile, et see meeldiks nii kindralitele kui mulle,» märkis Trump.

Mõlema suurema partei esindajad on mõtet kritiseerinud, öeldes, et see on tulutu raha tuulde loopimine ja meenutab autoritaarsete riikide traditsioone.

Lisaks on avaldatud muret, et Pennsylvania avenüü ei pea sõjaväetehnika survele vastu ja pehmele pinnasele ehitatud teed võivad tehnika all deformeeruda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles