Firma juht teenis eelmisel aastal 800 miljonit dollarit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackstone'i asutaja ja juht Stephen Schwarzman.
Blackstone'i asutaja ja juht Stephen Schwarzman. Foto: Jason Lee/Reuters/Scanpix

Erakapitalifirma Blackstone Group asutaja ja juht Stephen Schwartzman teenis eelmisel aastal kokku umbes 800 miljonit dollarit, mis on suurim teenistus, mida üks börsifirma juht teeninud on.

Eile avaldatud majandusaruande kohaselt oli Schwartzmani eelmise aasta põhipalk 350 000 dollarit. Tegevjuhi kompensatsioonipakett (preemiad ja boonused) oli 125,5 miljonit dollarit aga suurim tulu tuli Blackstone’i dividendidest, mida ta sai kokku 661 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Erinevate väljaannete numbrid Blackstone’i teenistuse kohta lähevad veidi lahku. Kui Reuters nimetab teenistuse suuruseks 786 miljonit dollarit, siis The Wall Street Journal kirjutab, et see summa ületab 800 miljonit. Majandusajaleht võttis arvesse ka tema eest makstud maksud, eralennuki kasutamise ja turvakulud.

2016. aastal teenis Schwartzman 425 miljonit ja 2015. aastal 734,2 miljonit. Viimasel viiel aastal on ta teeninud kokku 3,2 miljardit dollarit.

Stephen Schwartzman asutas Blackstone’i 1985. aastal ühinemistele ja ülevõtmistele ning eriti ettevõtet väljaostmisele spetsialiseerinud nõustamisfirmana.

Tänaseks on kasvanud suureks investeerimisfirmaks, mis lisaks nõustamisele tegeleb muuhulgas ka varahaldusega. Ettevõtte hallatavate varade maht on 434,1 miljardit dollarit. Eelmisel aastal oli ettevõttes umbes 2360 töötajat mediaanpalgaga 218 440 dollarit.

Blackstone on olnud hea dividendimaksja, aktsia dividenditootlus on 7,9 protsenti.

Blackstone aktsia on ka Postimehe investori Mari investeerimisportfellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles