Moskva teatas Süüria maavägede pealetungist Ida-Ghoutale (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilv Ida-Ghouta kohal.
Suitsupilv Ida-Ghouta kohal. Foto: ABDULMONAM EASSA/AFP/Scanpix

Vene välisministeerium teatas, et hoolimata ÜRO Julgeolekunõukogu relvarahuresolutsioonist on Süüria maaväed pealetungil mässuliste kantsile Ida-Ghoutale, mida režiimiväed on juba üle kümne päeva pommitanud.

Vene välisametkonna teatel toetavad Süüria maavägesid Süüria ja Vene õhujõud.

Alates 18. veebruarist on režiimi ja Venemaa õhu- ja suurtükirünnakutes Ida-Ghoutale saanud surma üle 600 tsiviilisiku. Ohvrite seas on üle 130 lapse. Intensiivset pommitamiskampaaniat peeti laialdaselt ettevalmistuseks maavägede sissetungile piiramisrõngas enklaavi.

ÜRO Julgeolekunõukogu võttis läinud laupäeval vastu resolutsiooni 30-päevasest relvarahust Süürias, mis ei kata operatsioone äärmusrühmituste vastu.

Süüria ja Venemaa avasid relvarahuresolutsiooni alusel ka humanitaarkoridorid tsiviilisikutele, kes soovivad enklaavist lahkuda. Seni pole seda võimalust kasutatud.

Damaskusest ida pool asuvas Ida-Ghoutas elab umbes 400 000 tsiviilisikut, enklaavi kontrollib suur hulk relvarühmitusi, millest osa on esindatud vaid piirkonna mõnes osas.

Peajõud moodustavad islamistlikud rühmitused Jaish al-Islam, Faylaq al-Rahman ja Ahrar al-Sham, mis teisipäeval ÜRO-le saadetud kirjas kinnitasid oma valmisolekut saata enklaavist välja Hayat Tahrir al-Shami rühmituse pühasõdalased.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles