Burkina Fasos rünnati Prantsuse saatkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed vaatavad, kuidas Burkina Faso pealinnas käiv rünnak on tekitanud Ouagadougou kesklinna kohale suitsupilve.
Inimesed vaatavad, kuidas Burkina Faso pealinnas käiv rünnak on tekitanud Ouagadougou kesklinna kohale suitsupilve. Foto: AHMED OUOBA/AFP

Lääne-Aafrikas asuva Burkina Fasos pealinnas toimus mitu rünnakut, mille sihtmärgiks olid Prantsumaa saatkond ja Prantsuse kultuurikeskus ning riigi armee peastaap.

Pealtnägija sõnul avasid Ouagadougou kesklinnas asuva Prantsuse saatkonna juures autost välja hüpanud viis meest esmalt tule möödujate pihta ning suundusid seejärel saatkonna hoone juurde.

Sündmuskohal viibiva AFP reporteri teatel toimus tõsine tulevahetus ning ta nägi leekides sõidukit. Piirkonda saadeti nii politsei kui sõjavägi.

Teiste pealtnägijate sõnul toimusid plahvatused sõjaväe peastaabi ja Prantsuse kultuurikeskus juures, mis asuvad esimesest rünnakukohast umbes kilomeetri kaugusel.

Prantsuse saatkond kinnitas rünnaku toimumist Facebookis. «Rünnak käimas Prantsuse saatkonnas ja Prantsuse Instituudis. Püsige siseruumides,» seisis sotsiaalmeediasse postitatud napis teates.

Sahara lõunaservas asuvas Saheli riigis Burkina Fasos tegutsevad mitmed üksteisega võitlevad džihadistlikud rühmitused. Mässuliste tegevuse tõttu on riigis hukkunud tuhanded inimesed, kümned tuhanded on põgenenud kodudest ja niigi ühe maailma vaeseima riigi majandus on saanud rahutustes tõsiselt kannatada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles