Jätkuva külma tõttu on Euroopas surnud juba 55 inimest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Naine jalutamas lumme mattunud tänaval Dublinis.
Naine jalutamas lumme mattunud tänaval Dublinis. Foto: Brian Lawless / PA Wire / PA Images / Scanpix

Püsiv külm on Euroopas nõudnud juba vähemalt 55 inimese elu. Transport on häirunud mitmes riigis, kõige tõsisem on olukord Iirimaal, kus liiklus on pea täielikult seiskunud.

Külmaohvreid on enim olnud Poolas, kus surnud on vähemalt 21 inimest, neist enamik kodutud. Avalikkusel on palutud võime teavitada, kui inimesed näevad kedagi õues magamas.

Alates pühapäevast on AFP teatel Slovakkias külmunud surnuks seitse ja Tšehhis kuus inimest. Külm on nõudnud ka nelja inimese elu Leedus, neli inimest on surnud Prantsusmaal ning Serbias, Itaalias, Sloveenias ja Rumeenias on olnud igaühes kaks külmaohvrit. Ühest hukkunust on teatatud Suurbritannias ja Hollandis. Hispaanias oli üks kolmest surnust kodutu mees, kes magas mahajäetud veokis.

Mitmel pool Euroopas on avatud kodututele erakorralisi varjupaiku.

Iirimaal on kuni vähemalt laupäevani peatatud kõik lennud Dublini ja Corki lennujaamas. Ajutiselt oli täna suletud lennuliiklus ka Šveitsis Genfi lennuväljal.

Ennustuse kohaselt peaks ilm peagi mitmel pool Euroopas paranema ning temperatuurid hakkama lähipäevil kerkima.

Tagasi üles