FBI uurib Ivanka Trumpi äritehinguid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

USA vastuluure on võtnud luubi alla riigi presidendi tütre Ivanka Trumpi rahvusvahelised äritehingud, ütlesid CNNile juhtumiga kursis olevad allikad.

FBI tunneb kahe allika väitel huvi Vancouveris aasta tagasi avatud Trumpi Toweriga seotud läbirääkimiste ja selle ehituse rahastamise vastu. Uurimise alla sattumine võib takistada Ivanka Trumpi saamast täielikku ligipääsu salajasele infole, mida ta loodab oma isa, president Donald Trumpi nõunikuna.

Miks FBId huvitab just Vancouveri Trump Tower pole selge, kuid põhjuseks võib olla, et see on üks väheseid Trumpi äride objekte, mis on avatud pärast Donald Trumpi presidendiks saamist. Küsimusi võivad tekitada ka arendajate või seal kortereid ostnute raha päritolu.

Väliskontaktide ja rahvusvaheliste tehingute kontrollimine on osa standardprotseduurist, mida rakendatakse taustakontrollis, kuid Trumpi äride keeruline struktuur ja rahvusvaheline rahastus on osutunud raskesti lahtiharutatavaks sasipuntraks.

FBI on uurinud põhjalikult nii Ivanka Trumpi kui tema abikaasa Jared Kushneri rahvusvahelisi ärisidemeid, et selgitada välja, kas see võib muuta nad haavatavaks rahvusvahelisele survele, sealhulgas Hiina poolt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles