Sergei Mironovist saab lähipäevil riigiduuma saadik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Mironov (esiplaanil) lahkub Peterburi seadusandliku assamblee istungilt 18. mail.
Sergei Mironov (esiplaanil) lahkub Peterburi seadusandliku assamblee istungilt 18. mail. Foto: SCANPIX

Venemaa parlamendi ülemkoja endine spiiker Sergei Mironov (Õiglane Venemaa) kavatseb lähiajal saada alamkoja ehk riigiduuma saadikuks.

Kaheksa saadikut Õiglase Venemaa fraktsioonist on juba teatanud, et on nõus oma mandaadist Mironovi kasuks loobuma.

«Tänahommikuse seisuga on juba kaheksa minu kolleegi, minu parteikaaslast, Õiglase Venemaa fraktsiooni liiget, pakkunud mulle oma saadikumandaati riigiduumas. Nad on valmis panema maha oma mandaadi ja andma selle mulle,» rääkis Mironov täna Interfaxile.

«Ma plaanin lähipäevil saada riigiduuma saadikuks,» rõhutas Mironov.

Õiglase Venemaa fraktsiooni juht riigiduumas Nikolai Levitšjov kinnitas Interfaxile, et rida saadikuid on väljendanud valmisolekut loobuda otsekohe oma mandaadist erakonna liidri Mironovi kasuks.

«Need on olnud suulised avaldused, kuid tehtud täiesti tõsimeelselt,» lisas ta.

Peterburi seadusandlik assamblee hääletas eile Mironovi tagasikutsumise poolt Föderatsiooninõukogu spiikriameti kohalt.

Vene võimuparteil Ühtne Venemaa on Mironoviga (Õiglane Venemaa) pikaleveninud konflikt. Mullu veebruaris ütles Föderatsiooninõukogu esimees, et ta pole peaminister Vladimir Putiniga tööküsimustes mitte alati nõus. Selle peale vahetasid Ühtse Venemaa ja Õiglase Venemaa esindajad kriitilisi avaldusi, kuid lõpuks sõlmisid rahu.

Kogu eelmise talve kritiseerisid aga Õiglase Venemaa esindajad Peterburi kuberneri Valentina Matvijenkot ebakvaliteetse lumekoristuse pärast.

1. mai demonstratsioonil ütles Mironov, et Peterburi on vajunud korruptsioonisohu. Peterburi seadusandliku assamblee spiikri Vadim Tjulpanovi sõnul oli see avaldus viimaseks piisaks karikas.

Selle aasta 1. jaanuarist jõustus seadusparandus, mille järgi saab senaatori tagasi kutsuda see organ, kes inimese Föderatsiooninõukogusse delegeeris. Mironov esindas Vene parlamendi ülemkojas Peterburi seadusandlikku assambleed alates 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles