Iisraeli politsei võttis Netanyahu pihtide vahele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: RONEN ZVULUN/Reuters/Scanpix

Iisraeli politsei saabus täna peaminister Benjamin Netanyahu koju, kus valitsusjuhti tõenäoliselt kaheksandat korda seoses altkäemaksusüüdistustega küsitletakse, teatas meedia Iisraelis.

AFP ajakirjanik nägi politseid Netanyahu ametlikku Jeruusalemma residentsi saabumas kella üheksa paiku hommikul kohaliku aja järgi. Politsei pole küsitlemist ametlikult kinnitanud.

Kohaliku meedia teatel küsitlevad uurijad ka Netanyahu naist Sarat riikliku pettusevastase üksuse peakorteris Tel Avivis.

Politsei vahi all hoitakse hetkel Netanyahu endist abi Nir Hefetzi ja suurärimees Shaul Elovitchi, keda kahtlustatakse peaministriga seotud pettuses.

Politsei andmeil sai Elovitch Netanyahult paremaid tingimusi äritegevuseks ning vastutasuks kajastas telekomiärimees oma veebilehel Walla! Netanyahut heas valguses.

Elovitchi naine Iris ning Netanyahu naine Sara saatsid teineteisele tekstisõnumeid, mis on nüüd politsei valduses, teatas telekanal Channel 10 News eile. Nii Iris kui tema poeg Or arreteeriti ajutiselt, kuid praeguseks on Iris pandud koduaresti ning poeg Or Elovitch on vabastatud kautsjoni vastu.

Telekomifirma Bezeq korruptsioonijuurdluse raames vahistati ka endine sideministeeriumi kõrge ametnik, kel on tihedad sidemed peaministriga, teatas Iisraeli armeeraadio täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles