Putin rääkis taas, mida ta kõige rohkem kahetseb (6)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Marat Abulkhatin/TASS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin kordas oma aastatetagust mõtteavaldust, et peamine ajaloosündmus, mida ta oleks tahtnud ära hoida, on Nõukogude Liidu lagunemine.

Kaliningradis toimunud Ülevenemaalise rahvafoorumi käigus küsiti Putinilt muu hulgas, millist Venemaa minevikusündmust ta tahaks muuta. Riigipea vastas pikemalt mõtlemata: «Nõukogude Liidu lagunemist,» vahendas Interfax.

Putin märkis, et ta ei tahaks teada oma tulevikku, mis saabub viie-kümne aasta pärast. Küsimusele, kes on tema suurimad eeskujud, vastas president, et talle ei meeldi neid endale luua, ent lisas, et talle meeldib paljude ühiskonnategelaste ja poliitikute tegevus.

Ajastu, kus president tahaks viibida, on tema sõnul tänapäev. «Täna. Mõistate, vanasti olid mu esivanemad sunnismaised talupojad, aga mina – president,» ütles Putin.

Juba 2005. aastal nimetas Putin Föderaalkogule tehtud pöördumises NSVL-i lagunemist 20. sajandi suurimaks geopoliitiliseks katastroofiks. Ka hiljem on ta seda teemat oma sõnavõttudes puudutanud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles