USA vähendab oma diplomaatilist kohalolekut Kuubal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saatkond Havannas.
USA saatkond Havannas. Foto: YAMIL LAGE/AFP/SCANPIX

USA vähendab alaliselt oma diplomaatilist kohalolekut Kuubal seoses mitme kummalise rünnakuga diplomaatide tervise vastu, teatas eile Ühendriikide välisministeerium.

USA Havanna saatkond on tegutsenud vähendatud isikkoosseisuga juba alates 2017. aasta septembrist, kui mitu diplomaati ja nende pereliiget evakueeriti seoses ajukahjustustega.

«Saatkond jätkab tegutsemist minimaalselt vajaliku personaliga, et täita põhilisi diplomaatilisi ja konsulaarfunktsioone,» ütles välisministeerium avalduses.

Kuuba kommunistlik valitsus on kategooriliselt tõrjunud kõiki väiteid seotusest juhtunuga. USA ametnikud ei ole ka suutnud kindlaks teha personalile tekkinud tervisekahjustuste konkreetset põhjust.

USA välisminister Rex Tillerson on rõhutanud, et Kuuba on vastutav välisdiplomaatide julgeoleku eest oma territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles