Galerii ja video: Saakašvili toetajate telklinnakus läks taas veriseks kähmluseks (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gruusia ekspresidendi ja Odessa endise kuberneri Mihheil Saakašvili toetajate ja Ukraina julgeolekujõudude vahel tekkisid täna Kiievis Ukraina ülemraada hoone juures verised kokkupõrked, kui viimased asusid likvideerima sinna rajatud telklinnakut, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Kokkupõrgetes on viga saanud vähemalt kuus meeleavaldajat ja neli politseiniku, kes toimetati sündmuskohalt kiirabiautodega minema.

Ukraina siseministri nõunik Zorjan Škirjak lisas Facebookis, et politsei on kinni pidanud või ülekuulamisele kutsunud 101 inimest.

Telklinnaku läbiotsimise käigus leiti sealt ka granaate, täpsemalt konfiskeeris politsei üheksa granaati RGD-5, Molotovi kokteile ja viis suitsupommi.

«Kõik esemelised asitõendid võeti ära ja saadeti ekspertiisi,» seisis politsei kodulehel.

Saakašvili toetajad püstitasid oma telgid Kiievi kesklinnas juba oktoobris ning on korraldanud regulaarselt meeleavaldusi, nõudes president Petro Porošenko tagasiastumist.

Kiiev süüdistab Saakašvilit katses korraldada endise Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši toetusel riigipööre.

Ukraina võimud deporteerisid veebruaris Šaakašvili Poola ja kehtestasid talle kolme aasta pikkuse sisenemiskeelu riiki.

Hetkel Hollandis viibiva Saakašvili on tagaotsitavaks kuulutanud ka Gruusia valitsus. Ekspresidendi enda väitel on kõik süüdistused poliitiliselt motiveeritud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles