Itaalia valib homme parlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi soosing on praegusel Euroopa Parlamendi presidendil, 64-aastasel Antonio Tajanil, kes oli koos 81-aastase vanameistriga Forza Italia kaasasutajaks.
Silvio Berlusconi soosing on praegusel Euroopa Parlamendi presidendil, 64-aastasel Antonio Tajanil, kes oli koos 81-aastase vanameistriga Forza Italia kaasasutajaks. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Scanpix

Itaalias toimuvad homme üldvalimised uue valimisseaduse alusel.

Valimiskampaania peateemadeks on olnud migratsioon ja noorte kõrge tööpuudus.

Uus valimisseadus on julgustanud parteisid moodustama valimisliite.

Tasakaalukas Tajani (esiplaanil) oleks turvaline valik nii Itaaliale kui ka Euroopa Liidule, mis pelgab uues valitsuses parempopulistide suurt mõju.
Tasakaalukas Tajani (esiplaanil) oleks turvaline valik nii Itaaliale kui ka Euroopa Liidule, mis pelgab uues valitsuses parempopulistide suurt mõju. Foto: Fabio Frustaci/AP/Scanpix

Kõige rohkem jälgitakse ekspeaminister Silvio Berlusconi paremtsentristliku partei ja kahe paremäärmusliku erakonna koalitsiooni, teise ekspeaministri Matteo Renzi Demokraatliku Partei ja kolme väiksema partei valimisliitu ning igasugustest koalitsioonidest keeldunud populistlikku Viie Tähe Liikumist (5SM).

Valimisjaoskonnad on pühapäeval avatud kella seitsmest hommikul 23-ni õhtul ning esimesed lävepakuküsitluste tulemused selguvad kohe pärast seda.

Valimiskampaania viimase kahe nädala jooksul on arvamusuuringute tulemuste avalikustamine olnud keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles