Türgi õhulöögid tapsid Süürias 36 režiimimeelset võitlejat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi toetatud Süüria Vaba Armee liikmed Afrini provintsis Rajos.
Türgi toetatud Süüria Vaba Armee liikmed Afrini provintsis Rajos. Foto: KHALIL ASHAWI/REUTERS/Scanpix

Süüria loodeosas Afrini enklaavis sai Türgi õhulöökides surma 36 režiimimeelset võitlejat, teatas täna vabaühendus.

Türgi viib Afrinis läbi sõjalist operatsiooni kurdi rahvakaitseüksuste (YPG) vastu, kes on kutsunud Süüria presidendi Bashar al-Assadi vägesid endale appi.

Kafr Janna piirkonnas antud õhulöögid on kolmandad taolised õhurünnakud lojalistidest võitlejatele viimase 48 tunni jooksul, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Eile teatas vaatluskeskus 14 Damaskusele lojaalse võitleja hukkumisest Türgi õhulöökides.

Ankara alustas 20. jaanuaril Süüria Afrini piirkonnas õhu- ja maavägede rünnakuid YPG vastu. Ankara väitel on YPG Türgis terrorirühmituseks nimetatud Kurdistani Töölispartei (PKK)  Süüria haru.

Süüria valitsusväed saatsid võitlejad enklaavi kuu aega pärast kurdide abipalvet. Režiimimeelsed võitlejad on kurdide sõnul asunud positsioonidele enklaavi mitmel rindel.

Neljapäeval kandsid Türgi väed Afrinis suuri kaotusi, sõjaväe teatel hukkus kaheksa ja sai viga 13 sõdurit. Alates operatsiooni algusest on hukkunud kokku vähemalt 40 Türgi sõjaväelast.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel on Türgi pommitamises hukkunud üle 140 tsiviilisiku. Türgi on eitanud suurt tsiviilohvrite arvu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles