Video: Putin lubas Venemaale sel sajandil säravaid võite (26)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Sergey Guneev/Scanpix

Vene president Vladimir Putin lubas eile Moskvas peetud kampaaniaüritusel Venemaale sel sajandil säravaid võite.

«Me tahame, et meie riik oleks särav ja vaataks meie laste ja lastelaste hüvanguks tulevikku. Me teeme kõik endast oleneva, et nad oleksid õnnelikud,» ütles Putin Moskva Lužniki staadionil kümnetele tuhandetele toetajatele.

Presidendi toetuseks astusid laval üles ka Vene olümpiasportlased, kuulsused ja kosmonaudid. Tegemist on Putini esimese valimisüritusega loiult kulgenud kampaanias. Ta ei ole esitanud seni valimisprogrammi ning on keeldunud osalemast teledebattides ülejäänud seitsme valimistele lubatud kandidaadiga.

«Keegi teine ei tee seda meie eest ära ja kui me seda teeme, iseloomustavad saabuvat kümnendit ja kogu 21. sajandit meie säravad võidud,» sõnas Putin. «Koos oleme meeskond. Kas me oleme meeskond?» küsis Putin, saades rahvalt vastuseks «Jah».

Korraldajate sõnul oodatakse kampaaniaüritusele 100 000 inimest. AFP ajakirjanik hindas osalejate arvu enne ürituse algust 80 000-le. Toetajad kandsid loosungeid nagu «Mina toetan Putinit», «Putin on meie president» ja «Ma hääletan tuleviku poolt».

«Ma ei näe ühtegi teist kandidaati, kes saaks olla meie relvajõudude ülemjuhataja. Ta on ainus. Putin on meie president,» ütles USA filmiakadeemia Oscariga pärjatud režissöör Nikita Mihhalkov staadionile püstitatud lavalt.

Kosmonaut Sergei Rjazanski lisas, et «ainult koos temaga suudab meie riik teha kosmilisi edusamme».

Kõrgete toetusnumbritega Putin kindlustab endale 18. märtsi valimistel neljanda ametiaja, sest kõik arvestatavad vastaskandidaadid eesotsas Aleksei Navalnõiga, on valimistelt kõrvaldatud. Ainsa opositsioonilisi seisukohti väljendava kandidaadina lubasid võimud valimistele teleajakirjanik Ksenia Sobtšaki.

Ametlike arvamusküsitluste järgi ei toeta ülejäänud seitsmest kandidaadist kedagi enam kui kaheksa protsenti valijatest.

Neljapäeval hooples Putin aastakõnes parlamendi kahe koja liikmetele ja tippametnikele uusimate relvasüsteemidega, kuulutades, et lääs ei ole suutnud Venemaad ohjeldada, ja kutsus lääneriike viimaks Moskvast kuulda võtma.

2012. aastal alanud Putini kolmandat ametiaega presidendina iseloomustasid elujärje langus ja Krimmi annekteerimisele 2014. aasta märtsis järgnenud osaline rahvusvaheline isolatsioon ning sanktsioonid.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles