Gootid tahavad vikerkaarelipule musta triipu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ariel Schalit/AP/Scanpix

Suurbritanniast, Lancanshire'ist pärit mees on alustanud kampaaniat, et LGBT sümbolina tuntud vikerkaarelipule lisataks veel üks värv, vahendab Telegraph.

Gootide subkultuuri esindajast Darkness Vlad Tepes tahab nimelt lipul näha ka musta triipu.

Darkness Vlad Tepes.
Darkness Vlad Tepes. Foto: lancashiretelegraph.co.uk

«Geide seas pole goote just palju, aga tulenevalt oma tumedast riietumisstiilist, ei suhtuta neisse tavaliselt liiga soojalt,» selgitas Tepes.

«Gootide soov on aga ainult musta värvi riideid kanda. Seega on ilmselge, et praegune geilipp ei esinda meid absoluutselt. Must triip lipul tähendaks aga, et me oleme geikogukonna võrdsed liikmed,» märgib 27-aastane Tepes, kes väidetavalt on suutnud oma ideed pooldama panna paljud Inglismaa ja Ameerika gootid.

Lancashire'i LGBT ühingu esindaja Nigel Evans on aga ettepanekule vastu. «Me soovime gootidele kõike head, aga meie hinnangul peegeldab lipp LGBT kogukonda kogu oma mitmekesisuses juba praegu,» märkis ta. «Geidest gootide eristamiseks ei pea me lisama lipule uusi värve.»

Möödunud aasta suvel geiparaadi eel Austraalias lisas Melbourne'i korraldusmeeskond paraadi logole musta ja pruuni värvi, näitamaks toetust Austraalia põlisrahvaste ja teiste teise nahavärviga kogukonna liikmetele. Sama on teinud ka USA LGBT aktivistid Philadelphias.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles