Itaalias juhib lävepakuküsitluste kohaselt Berlusconi koalitsioon (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia üldvalimistel juhib esialgsetel andmetel ekspeaminister Silvio Berlusconi paremtsentristlik koalitsioon umbes 37 protsendiga häältest, 31 protsendiga järgneb populistlik Viie Tähe Liikumine (5SM).

Lävepakuküsitlused andsid Berlusconi paremtsentristliku partei ja kahe paremäärmusliku erakonna koalitsioonile 33-36 protsenti, Viie Tähe Liikumisele (5SM) 29-32 protsenti ja ekspeaministri Matteo Renzi Demokraatliku Partei ja vasaktsentristide koalitsioon 24-27 protsenti häältest.

Berlusconi koalitsioon on selle järgi saamas 225–265 kohta parlamendis, Viie Tähe Liikumine 195-235 ja vasaktsentristide koalitsioon koos Demokraatliku Parteiga 115-155 kohta.

Forza Italia juht Berlusconi maksukuritegudes süüdi mõistetuna ise peaministriks hakata ei saa ning sellele kohale on ta pakkunud oma vana liitlast, Euroopa Parlamendi presidenti Antonio Tajanit.

Jaoskonnad avati eile kell seitse hommikul ja suleti kell 23 õhtul. Esialgseid tulemusi on oodata täna varahommikul. Valimiskampaania peateemadeks on olnud migratsioon ja noorte kõrge tööpuudus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles