Video: Sobtšakile tungiti Moskvas kallale (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Sobtšak pärast rünnakut paleest lahkumas.
Ksenija Sobtšak pärast rünnakut paleest lahkumas. Foto: AP/Scanpix

Venemaa presidendikandidaat Ksenija Sobtšak langes eile Moskvas rünnaku ohvriks. Nimelt tungis talle kallale Moskva linnaduuma esimehe abi, kes valas ta veega üle.

Vahejuhtum leidis aset ajal, mil Sobtšak Mihhail Gorbatšovi sünnipäevaürituselt Peetri teekonnalossist väljus. Enda sõnul valati Sobtšak veega üle ja teda tõugati nii, et naine kukkus. Veega ründamist võib videolt näha, aga tõukamise kohta otseseid tõendeid pole. 

Ründaja saatis oma tegu hüüdega «See on sulle Žirinovski eest!» Sellega viitas ründaja eelmisel nädalal toimunud teledebatile, mille käigus Sobtšak Vladimir Žirinovski veega üle valas. Žirinovski kostitas naist seepeale ropu sõimuga.

Moskva linnaduuma esimees Aleksei Šapošnikov vabandas presidendikandidaadi ees. Vabandan Ksenia ees siiralt. Täna juhtunu on provokatsioon ja huligaansus. Olen kindel, et korrakaitseametkonnad teevad asja selgeks ja süüdlased saavad karistada.» Ta lisas: «Mees, kes seda tegi, on Moskva linnaduumas stažeerimas ega kuulu linnaduuma alalisse aparaati ega ole ka minu abi.»

Nüüdseks on välja tulnud, et ründaja nimi on Alan Dzujev. Ta peeti rünnaku toimumispaigas Gorbatšovi ihukaitsjate ja palee turvatöötajate abiga kinni.

Vladimir Žirinovski.
Vladimir Žirinovski. Foto: Alexey Kudenko/Sputnik/Scanpix

Eelmisel nädalal toimunud teledebati käigus kutsus Sobtšak Žirinovskit korrale, sest mees segas teise kandidaadi kõnele vahele. Žirinovski aga ägestus selle peale ning süüdistas naiskandidaati kerglastes elukommetes. 

Sobtšak viskas Žirinovskile klaasi vett näkku ja sõnas: «Talitse end, ma kasutan sinu enda meetodeid.» Žirinovski vastas sellele ropu sõimuga ja ütles Sobtšakile: «Räpane saast, vastik eit, igavene l*ts.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles