Kellel on lootust pääseda Merkeli uude valitsuskabinetti? (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa valitsuse uus koosseis võtab ilmet.
Saksa valitsuse uus koosseis võtab ilmet. Foto: Pm

Pühapäeval sai Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kinnituse, et valitsus kristlike demokraatide ja sotsiaaldemokraatide vahel saab taas reaalsuseks. Järgmine loogiline samm on välja jagada ministriportfellid.

Ministrikohtade jaotus annab küllaltki hea pildi, millise fookuse Saksamaa järgmise nelja aasta jooksul võtab. Koalitsioonikõneluste käigus Merkeli poolt tehtud järeleandmistega sai selgeks, et valitsus hakkab ilmselt ajama poliitikat, milles on varasemate aastatega võrreldes oluliselt rohkem sotsiaaldemokraatlikke põhimõtteid.

Merkel tegi oma ministrikandidaadid teatavaks juba nädal enne seda, kui selgusid Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) lihtliikmete hääletuse tulemused. Kui enne SPD hääletuse tulemuste selgumist oli tegu potentsiaalsete kandidaatidega, siis nüüdseks võib vähemalt Merkeli poolt pakutud nimedest juba kindlas kõneviisis rääkida kui järgmise valitsuse ministritest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles