Putin USA telekanalile: mul on ükskõik, kas süüdistatavad venelased sekkusid USA valimistesse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Megyn Kelly.
Vladimir Putin ja Megyn Kelly. Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ütles intervjuus telekanalile NBC, et tal on täiesti ükskõik, kas USA süüdistatavad venelased sekkusid Ühendriikide presidendivalimistesse.

«Mul on täiesti ükskõik. Nad ei esindanud riiki. Nad ei esindanud Vene riigi huve,» ütles Putin. Ta lisas, et kui need isikud rikkusid Vene seadusi, siis neid ootab vastutus.

USA eriprokurör Robert Mueller esitas 13 Vene kodanikule ja kolmele ettevõttele süüdistuse uurimise raames, mis puudutab Venemaa võimalikku sekkumist USA presidendivalimistesse.

Putin lausus intervjuus resoluutselt, et Venemaa ei anna oma kodanike Ühendriikidele kohtumõistmiseks välja. Ta küsis ajakirjanikult vastu: «Kas USA annab kunagi oma kodanikke välja?»  

Ajakirjanik Megyn Kelly pidas Putiniga maha rohkem kui tund aega kestnud vestluse. NBC andmetel kulutas ta vähemalt pool sellest ajast, et uurida Venemaa presidendilt USA valimistesse sekkumise kohta. 

Samuti väitis Putin, et uus külm sõda pole alanud. «Need inimesed pole analüütikud, kes räägivad, et uus külm sõda on alanud. Nad tegelevad propagandaga.» Putini sõnul on Venemaa uusi ballistilisi rakette katsetanud ning katsetused läksid suurepäraselt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles