USA rahandusminister: uued Vene-sanktsioonid tulevad lähinädalatel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitooliumihoone Washingtonis, kus käib koos nii senat kui ka esindajatekoda.
Kapitooliumihoone Washingtonis, kus käib koos nii senat kui ka esindajatekoda. Foto: SCANPIX

USA rahandusminister Steven Mnuchin kinnitas teisipäeval esindajatekoja komitees, et uued Venemaa vastased sanktsioonid tulevad lähinädalatel.

Ta rõhutas, et kuigi president Donald Trumpi hiljutistest avaldustest võib välja lugeda, et ta on sanktsioonide vastu, ei kavatse ta neid blokeerida on «täielikult toetav».

«Me kehtestame need,» ütles Mnuchin. «Ma eeldan, et lähinädalatel liigume edasi Vene-sanktsioonidega.»

Rahandusminister rõhutas kohtumisel seadusandjatega, et president toetab tööd, mida ministeerium sanktsioonide kehtestamiseks teeb.

USA valitsus avaldas jaanuaris nn Kremli nimekirja president Vladimir Putini võimu ajal rikastunud ametnikest ja ärimeestest. Selles on 114 Vene poliitikut ja 96 äritegelast, keda USA rahandusministeerium peab oligarhideks.

Nimekirja koostamist nõudis Ühendriikide kongressis eelmisel aastal heaks kiidetud seadus Venemaa karistamiseks sekkumise eest USA presidendivalimistesse, kuid sellega ei kaasne USA sanktsioonid üksikisikute vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles