Itaalia esimene mustanahaline senaator esindab paremäärmuslasi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Iwobi 2015. aastal toimunud kampaaniaüritusel koos poolehoidjatega pildistamas.
Tony Iwobi 2015. aastal toimunud kampaaniaüritusel koos poolehoidjatega pildistamas. Foto: Cosima Attanasio/SIPA/Scanpix

Nigeeria taustaga itaallane, kes on paremäärmusliku erakonna Liiga peamine kõneisik migratsiooni küsimustes, valiti riigi esimeseks mustanahaliseks senaatoriks.

Tony Iwobi valiti senatisse Itaalia põhjaosas asuvast Brescia linnast, mis on tähtis migratsioonikeskus.

«Uus seiklus on algamas,» ütles Iwobi pärast pühapäeval Itaalias peetud valimisi.

Iwobi sündis Nigeerias, kuid on elanud Itaalias alates 1970-ndatest aastatest. Ta on toetanud Liigat rohkem kui kaks aastakümmet ning kasutas valimiskampaanias hüüdlauset #StopInvasion, viitega rohkem kui 690 000 migrandile, kes on alates 2013. aastast Põhja-Aafrika kaudu üle Vahemere Itaaliasse saabunud.

Iwobi on koos parteiliidri Matteo Salviniga väitnud, et ebaseaduslik migratsioon Itaaliasse on viinud rassismi tõusuni.

«Diskrimineerimine algab siis, kui ei ole seadusi ja riik lubab igaühel tulla. Ebaseaduslikkus viib otse vägivalla ja rassistliku reageeringuni,» ütles ta jaanuaris.

Iwobi sõnul toetab Liiga kontrollitud migratsiooni.

Salvini juhitav Liiga kuulub pühapäeval enim hääli kogunud parempoolsesse allianssi, mis ei saavutanud aga absoluutset enamust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles