USA presidendi majandusnõunik Cohn lahkus kaubandussõja pärast ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Cohn.
Gary Cohn. Foto: Chris Kleponis/CNP/MPI/Capital Pictures/RS/CNP/MPI/Capital Pictures

USA presidendi Donald Trumpi majandusnõunik Gary Cohn lahkus teisipäeval ametist, teatas Valge Maja.

«Mul on olnud suur au teenida oma riiki ja edendada majanduskasvu soodustavaid poliitikaid ameeriklaste hüvanguks,» kirjutas Cohn lahkumisavalduses. Trumpi sõnul oli Cohn tema peamisi nõuandjaid majandusküsimustes ja tegi suurepärast tööd.

Meedia andmetel lahkus Cohn protestiks presidendi kava vastu kehtestada tollitariifid. Washington Posti hinnangul oli Cohn möödunud aasta jooksul Trumpi üks lähedasemaid abisid ja nõuandjaid majandvaldkonnas.

Trump tõrjus varem päeval väiteid, nagu valitseks Valges Majas kaos, kuid kinnitas veel mitme ametniku lahkumist. «Valeuudiste narratiiviks on see, et Valges Majas valitseb KAOS. Vale! Inimesed ikka tulevad ja lähevad ning ma tahan tugevat dialoogi enne lõpliku otsuse langetamist,» sõnas Trump Twitteris.

«Mul on ikka inimesi, keda ma tahan välja vahetada (püüeldes alati täiuslikkuse poole). Mingit kaost ei ole, ainult hea energia!» sõnas USA president sotsiaalmeedias. President väljendas kriitikat uudiste suhtes USA meedias, mis on teatanud Valges Majas valitsevast ebakõlast.

Vahetult pärast seda, kui Trump teatas eelmisel nädalal üllatuslikult tariifidest terase- ja alumiiniumiimpordile, teatas tema kommunikatsioonijuht Hope Hicks oma tagasiastumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles