ÜRO Julgeolekunõukogu arutab kolmapäeval relvarahu Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede tank Beit Nayemis.
Süüria valitsusvägede tank Beit Nayemis. Foto: STRINGER/AFP

ÜRO Julgeolekunõukogu peab kolmapäeval erakorralise istungi, et arutada suutmatust jõustada Süürias 30-päevane relvarahu, teatasid diplomaadid.

Istungit taotlesid Prantsusmaa ja Suurbritannia. See algab kell 17 Eesti aja järgi.

Julgeolekunõukogu koguneb ajal, mil Süürias jätkuvad režiimivägede rünnakud mässuliste kontrolli all olevale Ida-Ghoutale.

ÜRO peasekretär Antonio Guterres nõudis teisipäeval toiduaineid ja ravimeid vedavatele abikonvoidele kohest läbipääsu Süüria kriisipiirkonnas Ida-Ghoutas, edastati maailmaorganisatsiooni avalduses.

Guterres kutsus kõiki vaenupooli üles lubama abikonvoidel naasta piirkonna peamisesse linna Doumasse, et lõpule viia humanitaarvarustuse toimetamine abivajajatele.

Süürias Ida-Ghoutas hukkus alles esmaspäeval valitsusväe õhu- ja suurtükirünnakutes 80 inimest ja kümned said viga. Venemaa toetatud Süüria režiimi üksused alustasid 18. veebruaril pealetungi Ida-Ghoutale ning üksused liiguvad järjepidevalt edasi. Teisipäeva hommiku seisuga kontrollivad nad umbes 40 protsenti enklaavist.

Režiimivägede ja mässuliste relvakokkupõrked jätkuvad enklaavi kirde-, kesk- ja edelaosas.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel on alates 18. veebruarist pealetungis Ida-Ghoutale surma saanud üle 780 tsiviilisiku, neist 170 lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles