USA hinnangul lasi Põhja-Korea Kimi poolvenna tappa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia politsei viib Siti Aisyahi järjekordsele kohtukuulamisele.
Malaisia politsei viib Siti Aisyahi järjekordsele kohtukuulamisele. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP

USA teatas teisipäeval uurimise järel ametlikule järeldusele jõudmisest, et Põhja-Korea andis käsu Kim Jong-uni poolvenna Kim Jong-Nami tapmiseks VX närvimürgiga.

"See avalik põlgus keemiarelva kasutamise universaalsete normide vastu näitab taas Põhja-Korea hoolimatut loomust ja toonitab veelkord, et me ei saa endale lubada Põhja-Korea massihävitusrelvade programmi sallimist mingil kujul," ütles välisministeeriumi eestkõneleja Heather Nauert.

Hinnang tähendab Põhja-Koreale kehtestatud sanktsioonide järjekordset karmistamist, mis kahe riigi suhteid kindlasti ei paranda.

USA president Donald Trump oli varem päeval kiitnud "võimalikke edusamme" Põhja-Korea tuumarelvaprogrammi küsimuses pärast seda, kui Soul teatas Pyongyangi võimalikust valmisolekust alustada kõnelusi tuumarelvadest loobumise üle.

Kimi mõrvas süüdistatakse indoneeslannat Siti Aisyah´t ja vietnamlannat Doan Thi Huongi, kes määrisid mullu 13. veebruaril Kuala Kumpuri lennujaamas tema näole närvimürki VX.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles