USA kavatseb jätkata plaanipäraselt ühisõppusi Lõuna-Koreaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea soomukid õppuse ajal Pajus.
Lõuna-Korea soomukid õppuse ajal Pajus. Foto: Ahn Young-joon/AP

USA kavatseb hoolimata diplomaatilistest edusammudest Pyongyangiga plaanipäraselt jätkata ühisõppusi Lõuna-Koreaga, mis on alati olnud Põhja-Korea võimude suure pahameele allikaks.

"Olümpiamängude järel on vaid loomulik, et meie rutiinsed kaitseõppused jätkuvad," ütles USA administratsiooni tundmatuks jääda sooviv vanemametnik uudisteagentuurile AFP.

Allika kohaselt on õppused kavandatud maikuu keskele, kui eile teatavaks tehtud Lõuna-Korea ja Põhja-Korea tippkohtumine on juba läbi. Tippkohtumine peaks toimuma aprilli lõpul Panmunjomis.

Washington oli sel aastal seoses Lõuna-Koreas korraldatavate olümpiamängudega ühisõppused edasi lükanud.

Põhja-Korea on ühisõppustesse alati suhtunud kui provokatsiooni ja teinud nende toimumise ajal eriti raevukaid avaldusi.

USA president Donald Trump oli teisipäeval kiitnud "võimalikke edusamme" Põhja-Korea tuumarelvaprogrammi küsimuses pärast seda, kui Soul teatas Pyongyangi võimalikust valmisolekust alustada kõnelusi tuumarelvadest loobumise üle.

Lõuna-Korea riiklik julgeolekunõunik Chung Eui-yong teatas potentsiaalsest läbimurdest pärast naasmist kõnelustelt Põhja- Korea liidri Kim Jong-uniga. Kõnelustel lepiti kokku kahe riigi tippkohtumise korraldamises demilitariseeritud tsoonis järgmisel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles