Rõbka: mul on USA-le kaitse vastu pakkuda 16 tunni jagu salvestisi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tais vangis viibiv Valgevenest pärit prostituut Nastja Rõbka ehk Anastasia Vašukevitš.
Tais vangis viibiv Valgevenest pärit prostituut Nastja Rõbka ehk Anastasia Vašukevitš. Foto: Gemunu Amarasinghe/AP/Scanpix

Tais vangis viibiv Valgevenest pärit prostituut Nastja Rõbka, ehk Anastasia Vašukevitš, nõuab Ühendriikidelt asüüli enam kui 16 tunni jagu helisalvestiste vastu, mis tema sõnul avaldavad uut infot Vene sekkumise kohta USA 2016. aasta presidendivalimistesse, vahendab Business Insider.

21-aastane Rõbka viibib hetkel Tais vangis. Ta võeti vahi alla läinud kuu lõpus turistiviisa reeglite rikkumiste eest, sest ta korraldas Tai kuurortlinnas Pattayas turistidele armatsemise kursusi. Turistide sõnul maksid nad 20 000 bahti (umbes 500 eurot) osalemise eest partneri rahuldamise harjutuses. Pärast kursuse läbimist pidid nad saama vastava tunnistuse.

Endine modell sisenes Taisse Vene passiga ja kardab nüüd, et ta antakse Venemaale välja. Rõbka väidab, et tal on helisalvestised Vene miljardäri Oleg Deripaska vestlustest, kes on Vene presidendi Vladimir Putini ja Ühendriikide presidendi Donald Trumpi endise nõuniku Paul Manaforti hea tuttav.

«Kui Ameerika mulle kaitset pakub, avaldan kõik, mis ma tean,» teatas Rõbka selle nädala alguses Tai vanglas korraldatud intervjuus ajakirjanikele. «Ma kardan Venemaale tagasi minna. Imelikke asju võib juhtuda.»

Nastja Rõbka.
Nastja Rõbka. Foto: Instagram

Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi avaldas läinud kuul oma Youtube`i kanalil video, milles lahkab Deripaska ja asepeaminister Sergei Prihodko seotust Rõbkaga, väites, et 2016. aastal Norras luksusjahil veedetud nädalalõpp paljastab korruptiivsed sidemed suurtöösturi ja mõjuka ministri vahel. Lisaks Vene sisekorruptsioonile paljastas Rõbka väidetavalt ka detaile Kremli ja Trumpi kampaaniameeskonna kokkumängu kohta.

«Nad arutasid valimisi. Deripaskal oli valimiste jaoks plaan,» rääkis Rõbka salvestistest, mida ta veel avaldanud pole. «Ma ei saa teile kõigest rääkida.»

Ta lisas, et mõningad vestlused sisaldasid arutelusid kolme inglise keelt rääkiva isikuga, kes tema arvates olid ameeriklased.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles