Tšetšeenias hukkus helikopteriõnnetuses vähemalt kuus inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mi-8 tüüpi helikopter.
Mi-8 tüüpi helikopter. Foto: Alexey Reznichenko/Reuters/Scanpix

Venemaal Tšetšeenias kukkus täna alla piirivalvuritele kuulunud helikopter.

Interfaxi teatel hukkus riigi lõunaosas Šatoi küla lähistel vähemalt kuus inimest, üks pardal viibinu pääses vigastustega. Vene meedia teatel viibis õhusõidukis kokku seitse inimest.

«Vastab tõele, et Lõuna-Tšetšeenias kukkus alla helikopter,» kinnitas kohalik ametnik meediale.

«Helikopter kukkus alla üle 4000m kõrge Tuloi-Lami mäe lähistel,» teatas kriiskeskus. «Ilm [õnnetuspaigal] on halvenenud, udu tiheneb ja nähtavus on halb.»

Uudisteagentuur Meduza teatel oli tegu Mi-8 tüüpi helikopteriga.

Tšetšeenia presidendi Ramzan Kadõrov kinnitas, et kopter kukkus alla kõrgel mägedes keerukates oludes. «Saabunud teabe kohaselt on hukkunuid ja kannatanuid, nende hulka täpsustatakse,» märkis ta.

Sündmuskohale on saadetud kaitseametkonna, päästeteenistuse ja arstide meeskonnad.

Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus kitsas kurus, kus mäeharjad on väga lähestikku, ütles Kadõrov, juhtides tähelepanu tõsiasjale, et kohalike võimude teatel olid seal keerulised ilmaolud.

Vabariigi juht lubas rakendada meetmeid ellujäänute päästmiseks, kui neid on ja avaldas sügavat kaastunnet hukkunute omastele.

Tunnen isiklikult paljusid piirivalve ohvitsere ja isikkoosseisu. Võin öelda, et need on väärikad, mehised inimesed, tõelised Venemaa isamaalased. Nende asjatundlikkuses ma ei kahtle,» sõnas ta.

Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov.
Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov. Foto: Alexey Kudenko/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles