Vene meedia: Skripali värbas Tallinnas töötanud Briti agent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Skripal
Sergei Skripal Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Venemaal Ühendkuningriigi kasuks spioneerimises süüdi mõistetud erupolkovnik Sergei Skripali värbas omal ajal Tallinna Briti saatkonnas töötanud Briti välisluure agent, kirjutab Vene meedia väljaanne Meduza.

Meduza andmetel värbas Skripali 1995. aastal Briti agent Pablo Miller, kes sel ajal esines nime all Antonio Álvarez de Hidalgo. Miller töötas Meduza teatel Suurbritannia saatkonnas Tallinnas ning oli Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) kinnitusel Briti välisluureteenistuse MI6 salaagent, kes tegeles venemaalaste värbamisega.

Briti meedia teatas esmaspäeval, et Suurbritannia heaks töötanud endine Vene luuraja Sergei Skripal leiti pühapäeval koos tütre Juliaga Londonis Salisburys ühelt pingilt pärast kokkupuudet võimude sõnul tundmatu ainega. Nende leidmisel oli Julia teadvusetu ja praegu on mõlemad kriitilises seisundis haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles