Sri Lankal keelati ligipääs sotsiaalmeediale (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sri Lankal jätkusid täna rahutused eriolukorrast hoolimata, piirkonnas on suletud sotsiaalvõrgustikud, et vägivallale õhutav info riigis ei leviks.

Vägivallapiirkonnas on tõkestatud juurdepääs Facebookile, Instagramile, Viberile, WhatsAppile ja teistele sotsiaalvõrgustikele, mida ründajad väidetavalt kasutavad moslemivastase vägivalla õhutamiseks.

Turistide seas populaarses mägipiirkonnas pikendati õhtust liikumiskeeldu homseni.

Ott Lumi: Facebooki minnes viskab võrgust välja

Hetkel Sri Lanka lõunaosas puhkusel viibiv META suhtekorraldaja Ott Lumi kommenteeris Postimehele, et ka temal ja ta naisel on olnud täna probleeme sotsiaalmeedia kasutamisega.

«Facebooki minnes viskab telefoni võrgust välja,» ütleb Lumi, kes alguses kahtlustas võrguprobleemi. «Aga nüüd mõtlema hakates, et võib-olla ei ole ka.»

Ott Lumi.
Ott Lumi. Foto: FB

Samas muu internet eestlastel töötab.  «Youtube'i saab, meilid liiguvad,» märgib ta.

Lumi sõnul on nad eriolukorrast rääkinud ka hotelli mänedžeri ja veel mõne kohalikuga. «Nemad on külll suhteliselt mures ja arvavad, et asi võib ka väga käest ära mina,» lausub ta, lisades, et konflikti eskaleerumise taga näevad nad valitsusevahetust. «Väidetavalt oli vana valitsuse käekiri oluliselt karmim. Uus valitsus on aga pehmem, mistõttu on sagenenud rünnakud nii saareriigi rahvus- kui ka usuvähemuste suhtes.» Hanna-Hulda Reinkort

Facebooki avada püüdes ütleb teade nutitelefoni ekraanil, et lehele ligipääs puudub.
Facebooki avada püüdes ütleb teade nutitelefoni ekraanil, et lehele ligipääs puudub. Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS/Scanpix

Võimud on saatnud mässajate mahasurumiseks politseile appi ka sõjaväe. Piirkonnas on suletud ka koolid, sest komandanditund ei ole ründajaid peatanud. Politseil on tulnud kasutada nende laialiajamiseks pisargaasi.

Valitsuse pressiesindaja Rajitha Senaratne lubas, et rahutuste puhkemise süüdlased saavad karistuse.

«See on organiseeritud vägivald,» ütles Senaratne pealinnas Colombos. «Oleme tuvastanud neli inimest, kes on rahutuste taga, ja nad võetakse varsti kinni.»

Kandy Menikhinna eeslinnas sai ööl vastu tänast kokkupõrgetes kannatada vähemalt kolm politseinikku.

Välisriikide valitsused on andnud reisihoiatuse.

Budistidest singalite jõugud panid esmaspäeval ja teisipäeval põlema vähemalt 150 moslemite elumaja, poodi ja autot.

Vägivald sai alguse sellest, et moslemite jõugu rünnaku järel suri haiglas vigastustesse singali päritolu mees. Rünnakud hoogustusid teisipäeval, kui ühest mahapõlenud majast leiti surnuna moslemi mees, peale mida kehtestati kogu riigis eriolukord.

Parlament on palunud moslemitelt vägivalla eest vabandust.

Singalid moodustavad Sri Lanka 21 miljonist elanikust 75 ja moslemid 10 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles