Sobtšak sõidab Krimmi läbi Ukraina (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenia Sobtšak.
Ksenia Sobtšak. Foto: Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Vene presidendikandidaat Ksenia Sobtšak kavatseb enne presidendivalimisi annekteeritud Krimmi külastada, kuid plaanib siseneda poolsaare Ukraina kaudu ja kihutustööd teha ei kavatse, ütles Sobtšaki pressisekretär Ksenia Tšudinova.

«Tahaksime kohtuda krimmitatarlaste ja Krimmi elanikega, et mõista nende muresid, kuulata neid,» ütles Tšudinova, kelle sõnul peaks visiit aset leidma enne valimisi.

Pressisekretäri sõnul saadeti taotlus Krimmi külastamiseks Ukraina saatkonda 28. veebruaril ja Sobtšak poolsaarel kihutustööd teha ei kavatse.

Äsja teatas Sobtšak, et taotles Ukraina saatkonnast luba Krimmi külastamiseks. «Saatsin juba kirja Ukraina saatkonda, ootame vastust. Saatsin ise. Kui ma sõidan Krimmi, siis ainult läbi Ukraina. Arvan, et see on õige,» ütles Sobtšak raadiousutluses.

Sobtšaki palve kohta võttis juba sõna Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.

«Minult päritakse aina Sobtšaki kohta, nagu muud teemat ei oleks. Krimmi sõiduks Ukraina seadusi järgida on muidugi kiiduväärne. Kuid seaduslik sõitmine okupeeritud alal ebaseadusliku kampaania tegemiseks on ilmselgelt skisofreeniline. Poliitilise skisofreenia nähe loomulikult,» säutsus Ukraina välisminister täna Twitteris.

Klimkin lisas ka, et krimmitatarlastega suhtlemiseks tasub tulla Kiievisse ja kohtuda medžlisi esindajatega. Ta meenutas, et medžlis on okupeeritud krimmis keelatud.

Venemaa okupeeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare 2014. aasta veebruari lõpus ja märtsi algul ja annekteeris selle 18. märtsil. Vene presidendivalimised peetakse tänavu 18. märtsil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles