Vene duumaspiiker: ahistamist kartvad naisajakirjanikud vahetagu töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin.
Vene riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin. Foto: Vladimir Fedorenko/Scanpix

Vene riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin ütles parlamenditööd kajastavatele naisajakirjanikele, et kui nad ei taha, et parlamendiliikmeid neid ahistaks, vahetagu töökohta, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

«Kas teie jaoks on duumas töötamine ohtlik? Kui nii, siis oleks aeg töökohta vahetada,» ütles ta.

Volodini sõnavõtt on seotud duuma väliskomisjoni juhile esitatud järjekordse ahistamissüüdistustega, mis spiikri sõnul on vaid naisajakirjanike katse poliitikut häbistada.

Leonid Slutski kuulub Vladimir Žirinovski juhitava Liberaaldemokraatliku Partei ridadesse.
Leonid Slutski kuulub Vladimir Žirinovski juhitava Liberaaldemokraatliku Partei ridadesse. Foto: Sergey Mamontov/Scanpix

Nimelt esitas Vene BBC ajakirjanik Farida Rustamova päev varem kaebuse Slutski sobimatu ja ebaprofessionaalse käitumise kohta. Rustamova on juba kolmas naisajakirjanik, kes Slutskit seksuaalses ahistamise avalduse teinud on.

Möödunud kuul süüdistasid Slutskit seksuaalses ahistamises ka vene sõltumatu telekanali Dožd produtsent Darja Žuk ja RTVi asepeatoimetaja Jekaterina Kotrikadze.

Rustamova oli käinud vene riigiduuma hoones asuvas Slutski kabinetis möödunud aasta 24. märtsil, et küsida kommentaari toonase Prantsuse presidendikandidaadi Marine Le Peni Venemaa visiidi kohta.

Slutski muutis aga ootamatult teemat ja küsis Rustamovalt, kas ta oleks nõus BBC-st ära tulema ja hoopis tema heaks töötama, vahendas BBC.

Kui ajakirjanik keeldus, vastas spiiker, et naine on ta tundeid riivanud. «Te tahate minust lahti saada, te ei taha mind suudelda, te teete mulle haiget.»

BBC teatel jätkub lindistus, kus Rustamova ütleb Slutskile, et tal on poisssõber ja nad plaanivad peagi abielluda.

«Super, siis sa oled tema abikaasa ja minu armuke,» vastas Slutski.

BBC sõnul on Rustamova ja Slutski kohtumise lindistus nende käes, kuid ringhääling on otsustanud seda mitte avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles