Pildid ja video: Sri Lanka leevendas Kandy piirkonnas kehtestatud liikumiskeeldu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sri Lanka leevendas täna rahutus Kandy piirkonnas kehtestatud päevast liikumiskeeldu, kuid koolid jäid endiselt suletuks ja tugevdatud koosseisus julgeolekujõud patrullisid tänavatel.

Kandy piirkonnas on viimase kolme päeva jooksul süüdatud üle 200 elamu, äripinna ja sõiduki osana Sri Lanka singalite enamuse moslemitevastasest vägivallalainest. Vägivald sai alguse sellest, et moslemite jõugu rünnaku järel suri haiglas vigastustesse singali päritolu mees. Rünnakud hoogustusid teisipäeval, kui ühest mahapõlenud majast leiti surnuna moslemi mees.

Piirkonnas kehtestati 24 tunniks liikumiskeeld eile pärastlõunal pärast seda, kui ühe ründaja käes plahvatas käsigranaat, tappes tema ja vigastades veel 11 inimest, ütlesid ametnikud.

Rahutuste käigus keelas Sri Lanka valitsus ka ligipääsu sotsiaalmeediale. 
Rahutuste käigus keelas Sri Lanka valitsus ka ligipääsu sotsiaalmeediale. Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS

Võimud otsustasid rahuliku öö järel liikumiskeeldu leevendada kuus tundi planeeritust varem, ütles politsei pressiesindaja Ruwan Gunasekera.

Pealinnast Colombost 115 kilomeetrit idas asuv Kandy on populaarne nii turistide kui ka budistidest palverändurite seas.

Valitsus vastas rahutustele üleriigilise eriolukorraga, mis annab julgeolekujõududele ja politseile kahtlustatavate vahistamiseks ja kinnipidamiseks erivolitused.

Maithripala Sirisena.
Maithripala Sirisena. Foto: Ishara S. KODIKARA/AFP

President Maithripala Sirisena külastas eile Kandyt, kus märatsejad trotsisid liikumiskeeldu ja kähmlesid politseiga, kes kasutas nende laialiajamiseks pisargaasi. «Andsin käsu rakendada tülitekitajate vastu seaduse täit jõudu,» sõnas ta.

Teisipäeval palus parlament moslemitelt vägivalla eest vabandust.

Singalid moodustavad Sri Lanka 21 miljonist elanikust 75 ja moslemid 10 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles