Pildid: Süüria režiimi rünnakutes Ida-Ghoutale on hukkunud üle 900 inimese (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria valitsusvägede rünnakutes Ida-Ghouta enklaavile on vaatlejate teatel alates 18. veebruarist surma saanud üle 900 tsiviilelaniku.

Ohvrite arv tõusis 905-ni täna pärast õhurünnakuid Zamalka linnale, kus hukkus seitse inimest, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Süüria valitsusväed ja nende liitlased alustasid 18. veebruaril õhu- ja suurtükirünnakuid Damaskuse lähistel asuva Ida-Ghouta mässulistelt tagasi vallutamiseks. Nädal hiljem algas maavägede pealetung. Vaatluskeskus teatas eile, et režiimiväed on vallutanud 50 protsenti enklaavist.

Punase Risti teatel ei saa täna Ida-Ghoutasse suunduma pidanud abikonvoi sõjategevuse tõttu teele asuda. «Tänasele plaanitud konvoi on edasi lükatud, kuna olukord kohapeal on pidevas muutumises, mis ei luba meil sellistes tingimustes operatsiooni läbi viia,» ütles Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) pressiesindaja Ingy Sedky AFP-le.

ICRC, ÜRO ja Süüria Araabia Punase Poolkuu ühiskonvoi pidi abi toimetama Ida-Ghouta suurimasse linna Doumasse.

AFP-le kaastööd tegev reporter nägi abiveokeid Ida-Ghouta servas Wafideeni kontrollpunktis parkimas. Tegemist on teise korraga sel nädalal, kui sõjategevus on sundinud hädavajalikud abioperatsioonid katkestama.

ÜRO on püüdnud toimetada humanitaarabi alates 2013. aastast piiramisrõngas olevas enklaavis sõja tõttu kannatavale 400 000 inimesele. Esimene ja seni viimane abikonvoi jõudis Ghoutasse esmaspäeval, kuid pidi suurtükitule tõttu oma lasti mahalaadimise katkestama ja enneaegselt piirkonnast lahkuma. Umbes pool ravimitest ja toidust jäi üle andmata ning ÜRO teatel eemaldasid Süüria võimud osa lastist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles