KOHALIK VAADE. Leedu müstilise pedofiilide klanniga seotud kuulujutt kerkis taas pinnale

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drąsius Kedyse ja Neringa Venckienė toetajad Vilniuses 2012. aastal. Kedys leiti Kaunase lähedalt surnuna ja Ühendriikides vahistatud Venckienė võidakse Leedule kohtupididamiseks välja anda.
Drąsius Kedyse ja Neringa Venckienė toetajad Vilniuses 2012. aastal. Kedys leiti Kaunase lähedalt surnuna ja Ühendriikides vahistatud Venckienė võidakse Leedule kohtupididamiseks välja anda. Foto: Darius Mataitis/SCANPIX BALTICS

Süütu tüdruk, kaitsev tädi, müstilised surmad ja kuulujutt salajasest riiki juhtivast pedofiilide klannist. See kümme aastat vana, vandenõuteooriatest ümbritsetud ja pealtnäha unustatud kõrge profiiliga kohtuasi on Leedus taas pinnale kerkinud. Olukord võib uuesti muutuda poliitiliseks.

6. märtsil postitas Karolise nimeline noormees Youtube'i oma esimese video. 250 000 vaatamisega oli see järsku sotsiaalmeedias väga populaarne. Noormehel oli rääkida judinaid tekitav lugu nelja-aastase tüdruku vastu suunatud seksuaalrünnakust ja müstilistest mõrvadest, millega on seotud pedofiilide klann, mis üritab vaigistada Karolise ema Neringa Venckienėt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles