Pildid ja video: Hispaania naised täna tööle ei läinud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaanias tähistati tänast naistepäeva pretsedenditute streikide ja meeleavaldustega, mille tõttu tühistati sajad rongid.

Streigi kavandas 10 tööühingut, et nõuda sugude võrdsust, eriti kui see puudutab palku. Iseäranis oli märgata seda raadio- ja telejaamade puhul, sest paljudest saadetest puudusid tuntud naissaatejuhid ning- raadiohääled.

Feministide liikumised kutsusid lisaks naisi üles mitte raha kulutama, eriti esemetele nagu deodorandid, mille naistele mõeldud versioonid maksavad tihti rohkem kui meeste omad. Lisaks ärgitati naisi mitte tegema kodutöid. 

Tänavune naistepäev saabub liikumiste nagu #MeToo ja #Timesup kannul.

Kuigi Hispaania on naiste õiguste poolest maailmas esirinnas, teenivad mehed sellest hoolimata 14,9 protsenti naistest enam. See on veidi parem kui ELi keskmine, 16,2 protsenti.

Mobilisatsioon algas eile keskööl, kui naised kogunesid Madridi südames asuvale Puerta del Soli väljakule, et taguda potte ja panne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles